Заградиха Главната, затвориха булеварди

Автор: Васил Динев
Коментари (20)
08:34 / 24.04.2016
24569
Специални заграждения са поставени на Главната в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината - първият маратон "Пловдив". Редица улици и булеварди ще се затворят за движение днес.

Ограниченията ще са за времето от 8,00 до 14,00 часа. Отсечките ще бъдат отваряни след изтеглянето и на последните състезатели от съответния район. Всички затворени части са ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи.

"Организационният комитет на маратона полага сериозни усилия за доброто провеждане на това престижно събитие и разчита на съдействието и подкрепата на всички жители и гости на града", посочват организаторите.

Стартът на маратон "Пловдив" е в 9,00 часа от площад Централен. Маршрутът е следният:

Тръгва се от площад "Централен" през централната пешеходна зона, състезателите ще преминат покрай Римския стадион и Джумая джамия, през Тунела под и по ул. "Петко Д. Петков" и бул. "Христо Ботев", след което навлиза в парк "Лаута".

Маршрутът продължава към "Тракия", преминава по бул. "Освобождение", през моста на Адата, движи се по десния бряг на река Марица, преминава покрай изложбените палати на Пловдивския панаир, по моста на бул. "Цар Борис III Обединител" пресича река Марица и преминава на левия бряг.

На 28 км състезателите навлизат в Гребна база Пловдив, след което по бул. "Копривщица" се отправят към подножието на Младежки хълм. На 38 км състезателите ще преминат през Цар Симеоновата градина, за да се отправят към Стария град, след което ще се насочат отново към площад "Централен", където е финалът на маратона.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).