Задържаната в Пловдив психиатърка проговори!

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
16:56 / 29.11.2019
20776
Скандалната докторка Инна Бончева, която е обвинена от прокуратурата за измама и документно престъпление, вземала и заплата от Здравната каса, защото имала договор за работа с НЗОК, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви днес зам.-районният прокурор Атанас Илиев на съдебното заседание, на което беше обсъдено искането на обвинението за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Бончева.

Обвиняемата се беше подготвила за медийното внимание и пристигна в храма на Темида с качулка и медицинска маска на лицето. Жената едва шепнеше пред магистратите, сякаш за да не чуят гласа ѝ журналистите. "Всички обвинения срещу мен са безпочвени“, бяха сред малкото думи, която тя обели пред магистратите.

Прокурор Илиев настоя за постоянен арест, тъй като може да се направи обосновано предположение, че жената стои зад престъпленията, а имало и опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Той поясни, че е намирала личните данни на пациентите, съставяла е невярни документи, вземала е скъпите лекарства, плащани от касата, и после ги е препродавала.

Част от лицата, които са били "уж“ болни, дори не са били в страната когато са получили диагноза параноидна шизофрения.

Адвокат Георги Кутрянски, който представлява обвиняемата пред съда заяви, че няма никакви доказателства, които да подкрепят тезата на прокуратурата, освен няколко разпита на свидетели.

"Направи ми впечатление един много интересен разпит на свидетелка, която е контрольор в РЗОК. Тя обяснила цялата процедура по отпускането на въпросните лекарства – всеки пациент трябвало лично да отиде до касата, където да бъде повторно прегледан от комисия, която да се разпише, че лекарствата трябва да бъдат отпуснати. Тоест няма как да има извършено подобно престъпление“, категоричен бе Кутрянски.

По думите му няма как да се докаже, че печата на Здравната каса, който е бил открит в кабинета на Бончева е бил използван от нея, особено за фалшифициране. Адвокатът изтъкна чистото съдебно минало на клиентката си и добрите и характеристични данни. Той настоя за парична гаранция.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
05.12.2019 Решетки за психиатърката от Пловдив, одрала здраво Здравната каса
29.11.2019 Арестуваната за страшната схема докторица дойде в съда с качулка и
маска!
28.11.2019 Инна Бончева е арестуваната в Пловдив докторица!
28.11.2019 Ето как пловдивска психиатърка източи половин милион от Здравната каса
28.11.2019 В Пловдив обявиха подробности за грандиозната схема, с която е източвана Здравната каса
28.11.2019 В Пловдив разкриха голяма измама с НЗОК
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).