Задържаха двама за отглеждане на канабис в четири ниви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:31 / 21.07.2016
1967
Вчера Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 37 г., и Илия Г., на 32 г., за това, че в съучастие и като съизвършители са отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Двамата обвиняеми са били задържани на 19 юли 2016 г. в землищeто между селата Красново и Мало Крушево, обл. Пловдив. До момента е установено, че те отглеждали общо 380 растения канабис в четири ниви, сред гориста местност, и близо до язовир. 

Част от тях били засадени в чували, а други в земята , като височина им била от 18 до 160 сантиметра. При извършения оглед са открити различни принадлежности за отглеждането на канабис - торове, пластмасови бутилки, тел, найлон, лопата, мотика, лейка и др. 

До язовира била изградена система за напояване на растенията от водна помпа и маркучи, стигащи до нивите, които двамата обвиняеми поливали през няколко дни.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия. Петър А. и Илия Г. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

На 22 юли 2016 г., петък, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).