"Южен" може да стане пловдивският Бевърли Хилс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:33 / 02.09.2019
4704
ЗС "Александър Стамболийски" ще работи за превръщането на район "Южен" в пловдивския Бевърли Хилс, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно при представянето на кандидата за районен кмет на земеделците. 

Велков твърди, че районът не е периферията на града, а един от най-бързоразвиващите се квартали. Освен елементарните неща - денонощни аптеки и магазини, детски градини, сигурност и нормални комунални услуги, хората там искат цените на имотите да бъдат високи.

"В "Южен" апартаментите са наполовина от тези в "Тракия". Цените могат да бъдат повишени, ако кварталът си върне славата на един зелен, подходящ за живеене, сигурен и благоприятен за инвестиция район. "Южен" има още едно предимство - той се намира в подножието на белия дроб на региона Родопите. Част от усилията, според мен, трябва да насочим към новите квартали, изграждане на инфраструктура и решаване на проблемите на хората, които живеят в тези нови квартали", каза новоизлюпеният политик.

Адв. Георги Колев от ЗС "Ал. Стамболийски", който е съветник в ОбС Пловдив в продължение на 3 мандата и е настоящ кандидат за кмет на Голяма община, смята, че "Южен" представлява голям парадокс от икономическа гледна точка. "Това е районът с най-висок ръст на скъпи имоти - голяма част от скъпите къщи се строят в кв. "Остромила" и "Беломорски" и същевременно ниски цени на жилищния сектор в останалите видове строителство.

Което означава, че ако този район се организира правилно, ако към него се насочат правилните инвестиции, има правилната инфраструктура, той има потенциала да се превърне в пловдивския Бевърли Хилс. Това е единственият пловдивски район, който е ориентиран към Родопите, със свободни терени, с ниско застрояване, което привлича основно скъпите инвеститори. Това е тема, която тепърва ще разработваме", посочи Колев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).