Ясна е истинската причина за затварянето на "Трепача"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:10 / 23.12.2019
23383
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да внесе повече яснота във връзка със затварянето на култовото заведение за бързо хранене в града ни, за което вече ви информирахме преди броени дни.

Ето какво сподели човекът:

"Здравейте! Онзи ден прочетох новината ви, че "Трепача" е затворен до 9 януари 2020 година. Всъщност причината обектът да не работи е, че той под наблюдение от НАП заради неиздаден касов бон и собственикът е решил да не рискува излишно."

Софтуерът за дистанционна връзка на всеки касов апарат в страната със сървърите на НАП следи издаването на милиони касови бележки всеки месец. Системата позволява автоматично да се селектират онези обекти, в които оборотът значително се различава от средния за съответния район или бранш.

От Националната агенция по приходите коментираха пред Plovdiv24.bg, че това е второ нарушение за фирмата "Трепач" ООД. Те вече са били хващани, че не издават касови бележки, а след втория път е наложена и принудителната административна мярка "запечатване на търговски обект за срок от 30 дни". Тъй като действията на служителите индикира масово неиздаване на бележки от касовите апарати, дружеството ще бъде поставено "под наблюдение" от служители на НАП.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).