Японци засадиха магнолии и индийски люляци на Гребната

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
11:52 / 07.11.2018
3786
Младежкият център посрещна гости от побратимения на Пловдив японски град Окаяма, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков лично приветства представители на Община Окаяма в областта на спорта - генералния директор на дивизия "Спорт“ в префектура Окаяма Окаяма Такео Йошида и началника на отдел "Спорт“ Хироши Гото. 

Гостите от Страната на изгряващото слънце участваха и в засаждането на 30 дървета в зоната центъра, която се сдоби с японска вишна, магнолия, индийски люляк, бамбук, ароматна върба, златен хималайски кедър, ливански кедър, кактус, бонсай, блатен кипарис, османтус, ликуидамбър, плачещи рози. 

Гостите са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, с които си сътрудничат по линия на подписано през 2016 г. от министър Кралев споразумение за сътрудничество между ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).