Вяра Антонова представи детски "Мигове от фотообектива"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:57 / 31.05.2017
2414
Изложба с детски фотографии "Мигове от фотообектива" (с подзаглавие - "В съкровищницата") на Вяра Антонова бе открита в маазата на къща "Хиндлиян". Събитието се проведе в четвъртия ден от програмата на Празник на детето в Стария град.

Това е втора самостоятелна изложба на младата и талантлива авторка, която представя детски моменти, видяни и "запечатани" през нейната гледната точка. Експозицията съдържа 55 творби, в които са уловени образи, настроения и цветове, които подсилват нюансите на детството, както и красиви пейзажи.

"Избрах подзаглавието "В съкровищницата" по аналогия с безценните и безгрижни мигове в живота на всяко дете.Творбите ми са подредени именно в маазата на къща "Хиндлиян", където преди години нейният собственик- богатият арменски търговец Степан Хиндлиян, е държал ценностите си", каза развълнувано Вяра Антонова.

Официалното откриване на изложбата се състоя в двора на къщата, като на импровизираната сцена първи излязоха децата от балет "Електра"-мини, които представиха модерен танц.След тях Тодор Борисов изпълни песента "Доброто". 

Накрая Вяра Антонова разкри още един свой талант пред публиката, като изпя "Танц с вечерния дъжд" на композитора Стефан Диомов.След което покани присъстващите да разгледат изложбата й "Мигове от фотообектива". Специален гост на събитието бе Георги Титюков. заместник-кмет с ресор "Младежки дейности, спорт и социална политика" в община Пловдив.

"Като чуя думата "съкровищница", се сещам не за скъпоценности, а за една дебела книга на Ангел Каралийчев от моето детство, пълна с чудесни приказки. Детството е един период, който е най-хубавият в живота на човека и към който всеки се връща с умиление и топли спомени.Надявам се, разглеждайки изложбата, и нашите съграждани да си спомнят за тяхното детство", сподели Титюков.

Вяра Антонова е на 19 години, от Пловдив и е студентка 1-ви курс по фотография в АМТИИ. Фотографията грабва любопитството й преди около 5-6 години, но по-сериозно започва да се занимава с нея преди 3-4 години.

"От 4 години съм част от екипа на предаването "Ася в страната на талантите", което се излъчва по Пловдивска Обществена телевизия, като оператор - подвижна камера, снимане от ръка. Режисьорът Петър Алексиев е човекът, който ме насочва, мотивира да мисля и който ме обучава в операторското майсторство. Под негови наставления и нещата, които съм учила и продължавам да уча в телевизията, аз започнах по-сериозно да се занимавам и с фотография", обясни големия си интерес към снимането Вяра Антонова.

Амбициозната млада дама е участвала в различни фотографски конкурси, от които е печелила награди. Те са: 

- "Улови мига на доброто" - 2-ро място, организиран от кметството на район "Централен", гр. Пловдив -2013г.
- "Водата - синьото злато на България'" - 3-то място, национален фотоконкурс, община Девин - 2014г.
-"Сянката като съдържателен елемент" - 1-во място на национален фотоконкурс, присъдено от д-р Алеш Хръдличка, "Куртово Конаре Фест - Фестивал на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти" - 2014г.

-"Улови мига на доброто" - 1-во място, организиран от кметството на район "Централен", гр. Пловдив 2014г.
-"Социални мрежи" - 1-во място, 2016г. , в национално състезание по информатика и информационни технологии "Аз мога тук и сега", град Девин, категория "Фотография".
-"Моята община в Европа" - 1-во място, 2016г., фотоконкурс, организиран от Областен информационен център, Пловдив.

През есента на 2015г. Вяра Антонова реализира първата си фотографска изложба с благотворителна цел - "Уловени мигове", с подкрепата на Община Пловдив. Пловдивчани и гости на града могат да се насладят на детските фотографии в "Мигове от фотообектива" до 29 юни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).