Възстановяват тролейбус номер 14 още следващата седмица?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:27 / 24.10.2009
2720
Тролейбусна линия No 14 ще бъде възстановена вероятно още през следващата седмица. Маршрутът беше спрян преди приватизацията на фирма "Градски транспорт", когато нямаше здрави тролейбуси. По линия No 14 могат да тръгнат част от 15-те возила, които пристигнаха от Белгия, каза вчера мажоритарният собственик на дружеството Ангел Батаклиев. Маршрутът ще улесни доста граждани, защото започва от бившия Домостроителен комбинат, минава по бул. "Кн. Мария Луиза", "Източен", "Христо Ботев" и през "Кючук Париж" стига до Кукленско шосе, потвърди шефът на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев.

От "Градски транспорт" искат общината временно да възстанови и тролейбусната линия No 2, която минава през Тунела и свързва гара "Филипово" с Коматевско шосе през Централна жп гара. Маршрутът е отменен преди години с решение на Общинския съвет. Ще разгледаме предложението в комисия, каза Янакиев. Фирмата е договорила още 13 къси тролейбуса от Германия и 28 от Канада. Те ще пристигнат до десетина дни. По договор с общината возилата могат да тръгнат по осем маршрута No 3, 5, 14, 19, 25, 55, 102 и 134. В момента се обслужват само две линии No 3 и 19.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).