"Възраждане", Пловдив: Ще се борим с ниската избирателна активност и купения вот

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
11:11 / 12.11.2023
3350
Ниската активност в Пловдив и апатията са изключително притеснителни, голяма част от гражданите смятат, че няма смисъл да се гласува, а това води до увеличаване на купения, корпоративния вот. За съжаление по-голяма част от гласовете са такива. Това заяви Ангел Георгиев, народен представител от "Възраждане", предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Стигаме до степен на квазидемокрация, a превес имат определени кръгове и обръчи от фирми - така че техните гласове са на свободомислещите гражданите, които решиха да се упражнява правото си на вот и така оставиха други да решат тяхната съдба.", заяви Георгиев.

По думите му партията ще се бори за повишаване на избирателната активност, тъй като ниската такава изкривява волята на гражданите.

"Пловдив е един от градовете, където нараства броят на избирателите, но на всеки избори гласувалите намаляват. Голяма част от нашия народ е обезверен и трябва да се борим да върнем вярата на гражданите, да се интересуват, да гласуват и да чуят посланията на политиците. В сравнение с миналите местни избори "Възраждане" има увеличение 7 пъти", допълни Георгиев.

В отговор на въпрос на Plovdiv24.bg той заяви, че не е съвсем доволен от резултатите за "Възраждане", но все пак се разширява ядрото на гласоподавателите му, а заради ниската избирателна активност партията не разширява периферията. "В местния общински съвет ще направим политиката да е по-прозрачна за гражданите. Местните избори бяха катастрофа за всички политически партии, отлив на гласове имаме при всички формации", заключи Георгиев

"Сглобката на национално ниво се препокрива и в Общинския съвет. В Пловдив се наблюдава да имаме по-добър резултат от средния за страната, като тук имаме 10 пъти повече гласове и 5 общински съветници. Ще защитаваме интересите на пловдивчани, а не на определен олигархически кръг. Ще покажем, че принципност в политиката има.", направи заявка Ангел Георгиев.

Емил Янков, председател на "Възраждане" Пловдив представи общинските съветници в настоящия мандат, а именно: Елена Грозданова, Иван Пенков,  Господин Апостолов, Виолета Константинова, Симеон Петров. 

Очаква се те да бъдат коректив в Общинския съвет, като внасят и различни предложения, но ще подкрепят и тези в интерс на пловдивчани.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).