Възрастна пловдивчанка отговори на въпроса каква е тайната на дълголетието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:43 / 20.04.2017
4450
Кметът на "Северен" Ральо Ралев бе специален гост на 90-годишен юбилей. Катя Димитрова, потребител по проект "Услуги за по-добър живот - Район "Северен", навърши 90 години и за да отпразнуват нейния празник, на гости в дома й на ул."Сидер войвода" № 6 дойдоха кметът на района и хората от екипа по проекта - социалните работници и координаторът на програмата. 

Рожденичката посрещна гостите с "добре дошли", а те й поднесоха цветя, подаръци и поздравления за кръглата и годишнина. Баба Катя бе заобиколена от внуците и правнуците си, от съседи и личеше колко е радостна от вниманието, което й е оказано, от сърдечните пожелания на гостите. Разказа за времето, когато е работила, и се похвали, че в домакинската работа е обичала най-много да майстори сладкиши - всепризнато нейните били най-хубави. 

Тя сподели, че никога не се е страхувала от работа и така отговори на въпроса каква е тайната на дълголетието й. На шега каза, че ако не е силно отслабеното й зрение, всички ще надживее, защото умът й е напълно съхранен. На кмета Ралев призна, че е трогната от неговото внимание и му благодари, че я е накарал да се почувства важен човек. Особено развълнувана бе и нейната внучка и личен асистент М.Андонова, която с удоволствие разказа за ежедневието на юбилярката и за грижите, които полага за нея. 

Мнението й е, че този тип социална подкрепа за възрастни хора, които са с намалени или напълно липсващи възможности за самообслужване, е изключително полезна за тях, защото държи живо усещането им за приобщеност, укрепва силите им да се справят с годините и болестите. 

За нея като асистент е от особена важност да бъде сред другите асистенти по проекта и макар това да се случва предимно по време на супервизионните срещи, то й дава убеденост, че е сред свои хора, защото всички имат сравними проблеми и вълнения. Ральо Ралев заедно с домакинята разряза тортата на рожденичката и пожела от сърце баба Катя да е здрава и да съхранява силния си дух още дълги години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).