Въвеждат "зелена зона" за престой в "Капана"

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
11:40 / 25.08.2014
3332
В рамките на "Синя зона", в която е и кв. "Капана", ще бъде въведена зона с ограничителен режим на паркиране. Това обяви зам.-кметът Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както заяви миналата седмица градоначалникът Иван Тотев, в квартала има голям проблем с паркирането. Голяма част от служителите и собствениците им ходят на работа с автомобили, паркират там и това създава проблеми с цялото движение в района, а и възпрепятства паркирането от страна на живущите там.

Днес Държиков условно нарече новата зона, която ще бъде въведена в "Капана", "зелена". В нея се предвижда да имат достъп за паркиране само автомобили, собственост на живущи в квартала и на собственици на имоти, които реализрат някаква бизнес дейност там. "Зелената зона" ще бъде направена с пропускателен режим, с издаване на пропуски.

"Тази зона не предвиждаме да обхваща жилищния блок, който е в североизточната част на "Капана", защото там има паркинги. Зоната, която смятаме да обособим, е лицето на квартала, заключена между улиците "Железарска, "Райко Даскалов и "Йоаким Груев", коментира зам.-кметът.

Ще се увеличи пешеходната зона по продължението на ул. "Христо Дюкмеджиев". В квартала има и хотел, за който ще се обособят служебни паркоместа. Контролът по паркирането в "Капана" ще се осъществява от ОП "Общинска охрана", ОП "Общинска полиция" и служители на Общинския инспекторат.

"Пропуск в "Зелената зона" ще се издава на един автомобил на жилище", завърши Държиков като добави, че изменеията по новия начин на паркиране ще се разглеждат на сесията на ОбС на 11 септември.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (87):
20.04.2024 Завръщането на мутрите: Безобразия в "Капана" по тъмно
06.04.2024 Ново заведение в "Капана" забрани чалгата
11.03.2024 Историк: "Капана" бе нещо като обществена тоалетна. Сега е една от емблемите на Пловдив
06.02.2024 След публикация на Plovdiv24.bg: Масови проверки в "Капана"
09.07.2023 Пловдивчанка: Не бих искала някой ден да прочета, че е убит човек
28.06.2023 Нахални бизнесмени превзеха "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).