Върнаха стария график, пак събират боклука в Пловдив по тъмно

Автор: Васил Динев
Коментари (38)
13:09 / 07.09.2017
10710
Извозването на боклука в Пловдив отново ще става в 4 часа сутринта, съобщиха от "Чистота" за Plovdiv24.bg. Припомняме, че във връзка с постъпили сигнали в общинското предприятие за шум при сметосъбирането в ранните часове през август графикът за обслужване на съдовете за смет бе променен. 

Ето какви абсурди обаче се получиха при новата схема:
 
Нервни пловдивчани започнаха да атакуват служителите на "Чистота" с буркани.... Буквално. За неприятностите преди време разказа директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

"Заради сигнали за шум при в ранните часове на деня решихме да променим графика за обслужване на съдовете за смет. За изключително кратко време обаче се натрупаха нови проблеми", сподели той. И не само - служителите му вече са мишени на нападки заради новото си работно време.

"След множество жалби помолихме графикът на "Чистота" да се промени и сметосъбиране да не е в малките часове, за да не пречи на почивката на плвдивчани. Разговаряхме за корекция и в крайна сметка тя се случи", разказа и кметът на район "Централен". "Вече не се събира в малките часове. Но... започнахме да получаваме жалби, че събирането на боклука - особено сутринта, създава предпоставки за задръстване", поясни Георги Стаменов. Той обаче е категоричен, че ситуацията граничи с абсурд.

"Първо валят оплаквания, че е шумно сутрин, после - защо е спрял камионът и чисти. Нека дадем възможност на всеки да си свърши работата", призова тогава той.


Виж коментарите (38)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).