Въпрос: Кой пловдивски булевард в по-голямата си част има осветление само от едната страна?

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:30 / 01.02.2021
4009
Интересен въпрос зададе читател на Plovdiv24.bg. Ето за какво става въпрос: "Здравейте! Направо на въпроса. Кой пловдивски булевард в по-голямата си част има изградено улично осветление само на платното по посока на влизащите в града? Няма да ви мъча, това е бул. "Пещерско шосе".

От жп прелеза та чак до края на града на този булевард дори липсват стълбове на уличното осветление. Може ли някой да отговори наличното осветление на какви норми отговаря към днешна дата. Да булеварда не е много широк, но ако минете сутрин зимно време в 07.00 часа, още е съвсем тъмно и разликата в осветяването на двете платна на булеварда е очевидна.

Освен това откъм северната неосветена страна на булеварда вече има няколко големи нови жилищни сгради. Градска инфраструктура там липсва на 80%. В ранните часове на деня и нощно време видимостта на северното платно на булеварда е силно ограничена и съм убеден, че не отговаря на изискванията за осветеност. Принципно нямаме нужда от булеварди, които нямат стойност и на малка улица, а са главна пътна артерия на града. Булевардът е меко казано занемарен и силно изостанал от развитието на града, но поне осветлението би могло да се подобри.

При все, че поне аз не виждам възможност за физическо разширение на булеварда, ако сега бъде изградено осветление на северната страна, при евентуална бъдеща цялостна реконструкция на булеварда това осветление няма да бъде в разрез с визията му и не пречи то да бъде изградено сега, дори ако към момента няма средства за цялостен ремонт на иначе силно изхабения и пълен с кръпки и неравности булевард. От снимки нужда няма, защото липсата на осветление не може да бъде скрита от никого".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).