Второ издание на конкурса "Моден Капан" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:21 / 08.02.2017
2254
За втора поредна година конкурсът за модни дизайнери "Моден Капан" ще зарадва младите таланти на България. След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект "Капана - квартал на творческите индустрии" от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация "Пловдив 2019". 

Конкурсът се провежда в три етапа и не е обвързан с такса за участие. Първият етап на събитието е до 20 март 2017 година, а необходимите документи и изисквания са публикувани в страницата на модното събитие - "Моден Капан". На 1 април ще бъдат обявени кандидатите достигнали до втори етап на събитието, а на 15 април ще бъдат обявени 20 избрани дизайнери, които ще имат възможността да презентират своята първа колекция на грандиозен ревю-спектакъл. 

Основателката на конкурса "Моден Капан" - Анелия Янкова сподели, че тази година спектакълът, който финализира младежкия конкурс, ще бъде наистина зашеметяващ. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, който ще бъде разположен по продължението на ул. "Христо Дюкмекджиев" в "Капана". 

Балерини от танцова формация "Ера Балет" ще представят моделите на младите творци, атрактивни арт инсталации ще допълват арт атмосферата на пловдивския квартал, а в модния дух на цялото събитие, ще бъде изградена необикновена инсталация - сградите на Капана отново ще "оживеят", облечени в модерните идеи на Алениа и 2 000 метра плат. 

В социалните мрежи Анелия Янкова призова: "В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае... Мечтае да получи възможност да покаже своя талант. Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес. Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява, за да твори ТУК, а не извън страната ни".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).