Връщат санитарната авиация?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (72)
16:10 / 03.02.2014
3448
Пловдивската университетска болница може да се обзаведе с медицински хеликоптер за спешни и неотложни нужди на тежки и критични случаи. Освен "Св. Георги" по един вертолет ще има в София, Варна и Бургас. По този начин ще се възстанови закритата през 1996 г. санитарна авиация, обясни депутатът доц. д-р Красимир Мурджев.

Финансирането на мегапроекта ще дойде от здравното министерство,  с целенасочени субсидии от държавата. Преди това обаче ще трябва да се направят законодателни промени, тъй като университетските болници са търговски дружества.

Медицинските хеликоптери ще се обслужват от специално обучени екипажи. Закупуването на вертолетите е залегнало в Националната здравна стратегия 2014-2020, която предвижда реорганизация на дейността на университетските болници. Доц. Мурджев не се ангажира със срок за изпълнение на идеята. Този четвъртък работните групи трябва да представят план-график.

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (72)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).