Връчват сертификати по проекта "Училище в Облака"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:50 / 07.02.2019
2521
Център за творческо обучение кани на официална церемония по връчването на сертификати за “Училище в Облака" и Google Certified Educators за над 200 учители от Пловдив региона. Събитието ще се състои на 13 февруари от 18.30 ч. в Дома на културата “Борис Христов" в Пловдив. Към представителите на сертифицирани училища за 2018 г. ще се обърне заместник-кметът на града Стефан Стоянов. Сред официалните гости ще бъдат директори и заместник-директори на от Пловдив, Велинград и Панагюрище. България е №1 в региона EMEA, включващ Европа, Близкия Изток и Африка, по брой сертифицирани учители по програмите за валидиране на дигитални умения за учители и преподаватели Google Certified Educator.

След България се нареждат държавите Испания, Великобритания, Швеция и Република Южна Африка, всички изброени с многократно по-голям брой учители и икономика. За два кратки месеца екипът на Център за творческо обучение - единственият партньор на Google за образованието в България, помогна на стотици педагози и училищни администратори да преминат успешно през двустепенна обучителна програма за използване на облачни технологии. Общият брой сертифицирани учители за месеците октомври, ноември и декември 2018 г. е 232.

Целта на инициативата за сертифициране е да помогне на учителите да интегрират по смислен начин технологии в работата си, да споделят опит и да създадат плодотворни междуучилищни сътрудничества. Център за творческо обучение е единствен в България партньор на Google за образованието: Google Education Partner по направление услуги и най-вече G suite - една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации. България е сертифицирала най-голям брой учители в Европа по програмите на Google Educator. “Училища в облака" е мащабен образователен проект за въвеждане на съвременни облачни системи във всички общински училища на Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).