Връчиха парична награда на студент по право в ПУ с много висок успех

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:03 / 07.04.2012
8789
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вчера в Административен съд - Пловдив се проведе церемонията по връчването на наградата "Студент на годината" на Асоциацията на българските административни съдии.

Наградата се връчва за трета поредна година, на ротационен принцип по юридически факултети в страната /досега на СУ и на ВТУ/. Тази година беше присъдена на студент от юридически факултет на Пловдивски университет. Тя е парична награда в размер на 1000 лева, а целта й е да стимулира финансово студент с финансови затруднения, който обаче е показал висок успех в публично-правни дисциплини като: административно право конституционно право финансово право и др. Впоследствие асоциацията поддържа връзка и осъществява патронаж над студента - подпомага научното му развитие, насърчава интересите му в тази област.

Тържеството се състоя в новата сграда на административен съд в Пловдив, в присъствието на административни съдии от града под тепетата, студенти от студентски съвет, преподаватели от катедрата по публично-правни науки, ръководителят на катедрата проф. Иван Стоянов (преподавател по финансово и данъчно правни науки), 
декана на юридически факултет и представителите на АБАС - Върховните съдии Боян Магдалинчев председател и Галина Карагьозова (член).

Критериите за определяне на наградения студент са регламентирани в акт на асоциацията. Комисия от 3 члена / двама асистенти по административно и конституционно право и председателят на студентския съвет на юристите/, извършиха подбор на няколко студента, а след това асоциацията определи измежду тях Илия Беличев от 4 курс на Юридически факултет на ПУ, който има изключително висок успех в учебните дисциплини-административно, конституционно и финансово право въпреки финансовите си затруднения.

Асоциацията определя по своите критерии студента-победител от номинираните от факултета учащи се.
На тържеството Илия Беличев получи от председателя на АБАС статуетка във формата на козирог, която според съдия Магдалинчев олицетворява силата и упоритостта.

Деканът на Юридически факултет - проф. Дарина Зиновиева, благодари на асоциацията за благородната кауза. От своя страна награденият студент Илия Беличев изказа уверенията си, че ще оправдае доверието и пожеланието да се утвърди като професионалист в правото. Председателят на Административен съд Пловдив - Георги Петров, предложи на студента сътрудничество и на Юридически факултет, които могат да ползва зала 1 на Административен Съд Пловдив при всяка нужда на факултета.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).