Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 11.08.2022
939
Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит на 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския Медицински Форум, който ще се състои в България.

Конгресът се организира от ЮЕМФ и ще се проведе в периода 08 -11 септември 2022 г., в гр. Пловдив и в гр. Смолян. Научната програма на събитието е интердисциплинарна, като има за цел участниците в конгреса да се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината.

Сред основните теми на форума са: Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология; Covid -19 - последиците и отвъд науката; Kардиология; Oнкология; Tравма, хронична болка, спешна медицина; Сексуално и репродуктивно здраве; Насилие срещу над лекари; Проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: “Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети". Своето участие в 11-тия Югоизточно-европейски Медицински Форум вече са потвърдили официални неправителствени организации, представители на българските държавни и местни институции и власти.

Ще присъстват още: представители на Медицинските Асоциации от Югоизточна Европа, ръководители и членове на Световната Медицинска Асоциация, Европейският Форум на Медицинските Асоциации, Постоянният Комитет на Европейските лекари и Европейският Комисар за Иновации, Изследвания, Култура и Образование – г-жа Мария Габриел.

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина. Научната програма на форума ще се проведе в "Конгресен център“ – Международен панаир гр.Пловдив. Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година.

Виртуозите от Виенската Филхармония събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в древния Античен театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопитe, участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав “100 каба гайди".

Цялата информация за 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския Медицински Форум, начинът и необходимите такси за регистрация, опциите за хотелско настаняване и пълната програма на събитието може да намерите на сайта на Югоизточно-eвропейски Медицински Форум: www.seemfcongress.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).