Водачът на листата на "Демократична България" в Пловдив я прави токсична

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
11:51 / 25.09.2019
11843
След дълго бабуване, търсене на подходящ кандидат и подгряване на публиката "Демократична България“ извади своя коз за кметското място в Пловдив. Това е адвокат Атанас Костов, който не е популярен сред широката публика, но десните избиратели в града определят кандидатурата му като приемлива и съвсем прилична.Тя е и добра основа за една успешна предизборна кампания.

И всичко се обърква с листата, с която "Демократична България“ ще се бори за сериозни позиции в ОбС. В нея са общественици като адв. Стефан Левашки, издателят Манол Пейков, доц. Ивайло Старибратов, д-р Борислав Матеев, арх. Иван Делчев, както и Асен Костов, един от най-дейните участници в протестите за запазването на парка зад хотел "Санкт Петербург". Но техен водач е местният лидер на ДСБ Йордан Иванов.

Водачът на листата я компрометира до толкова, че е възможно и пълен провал на кампанията както за кмет, така и за общински съветници. Първо Иванов беше издигнат за кандидат-кмет на града от ДСБ още в края на миналата година. Това доведе до напрежение в десните редици и кандидатурата му тихомълком беше оттеглена.

Сега обаче Йордан Иванов цъфва като водач на листа, в която има доста авторитетни личности и така компрометира усилията на десния избирател да припознае в тези хора своите представители в ОбС.

Вероятно Иванов е на това място по силата на квотно разпределение на местата между ДСБ, "Да, България“ и "Зелените“, но така прави листата доста токсична и я обрича на недоверие. Слаб ход на партийните стратези в коалицията, които с Иванов залагат на някаква партийна схема, вместо да направят общинската си листа по-избираема и заслужаваща доверие. На десния избирател в Пловдив му е писнало от подобни номера и го показва толкова явно през последните години, че който се бори за неговия глас няма право да върши подобни партийни щуротии.

Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).