Внимание! Опасно време и порои ни очакват днес

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:35 / 17.04.2017
4854
Оранжев код за очаквани порои в Пловдив е обявен за днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Очаква се валежите в града ни да достигнат до 50л./м2.

Днес ще преобладава облачно и дъждовно време. През деня значителни ще бъдат валежите в североизточната част на страната. 

В Родопите ще има и гръмотевични бури и градушки. 

Привечер в югозападните райони валежите ще започнат да спират. С умерен северозападен, в Източна България и временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните - между 8° и 13°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. В Родопите ще има и гръмотевични бури. По билата ще духа силен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще са значителни. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).