Внесоха обвинителен акт срещу рецидивист, захапал пръст на полицай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 11.07.2016
2029
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Николай Б., на 42 г., по две обвинения - за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение и за причиняване на средна телесна повреда на полицейски орган при изпълнения на служебните му задължения при условията на опасен рецидив - престъпления по чл. 354а ал.2 т.4 във връзка с ал. 1 пр.1 във връзка с чл. 29 ал.1 буква "а" и буква "б" и по чл.131а във връзка с чл.131 ал.2 т.2 във връзка с чл.129 ал. 1 и ал.2 във връзка с чл.29 ал.1 буква "а" и буква "б" от Наказателния кодекс.

Обв. Николай Б. е осъждан общо четири пъти, излязъл е от затвора през лятото на 2014 г.

На 2 декември 2015 г. обв. Николай Б. се отправил с лек автомобил, марка "Фолксваген Голф" от гр. Карлово към с.Васил Левски, общ. Карлово. Там имал предварително уговорена с жена, на която да продаде наркотични вещества. При влизането в селото, полицейски служители от РУ на МВР-Карлово, спрели за проверка автомобила, управляван от обвиняемия. Поискали му документите и разпоредили да слезе от колата. При извършен оглед на автомобила били открити 2,071 грама амфетамини. Те били укрити в купето на автомобила. Докато се извършвали процесуално-следствени действия, обв. Николай Б. се опитал да глътне наркотиците, въпреки че бил с поставени белезници на ръцете. При намесата на полицейските служители, обв. Николай Б. захапал пръста на единия от тях, последвало падане на земята, при което му е причинил телесно увреждане - счупване на кост на дясната ръка. Служителите на МВР иззели от обвиняемия наркотичните вещества. При условията на неотложност било извършено претърсване в дома му в гр. Карлово, откъдето били иззети още 0,521 грама амфетамини, електронна везна, полиетиленови опаковки и др. По делото е установено, че и други лица били купували наркотични вещества от обвиняемия, който приемал поръчките по телефона.

Спрямо обв. Николай Б. е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).