Внасят подписка срещу бодливата тел на Младежкия хълм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
18:12 / 20.06.2010
3470
Около 500 души се подписаха по време на едночасовия протест в понеделник срещу бодливата тел, с която са оградени 15 декара от подножието на Младежкия хълм. Утре, 21 юни в 10 ч. подписката ще бъде внесена в общината.

"Знаем, че мястото е частно и е върнато преди близо двайсет години от Върховния съд на реститути. Независимо от собствеността, като част от тепето, то е защитена територия и никой не може да ограничава движението по маркираните пътеки там, като ги огражда. Съдът е дал този терен, но общината е длъжна да осигури интересите на пловдивчани", обясни организаторът на гражданската инициатива студентът Христо Малинов пред Plovdiv24.bg.

Миналото лято собствениците Емил Мирчев и Кольо Паничарски започнаха да поставят ограда около имота си, но това мигом скандализира обществеността и заграждението беше премахнато. През януари територията изобретателно бе опасана с бодлива тел, тъй като на книга тя не се води ограда и властите и "копче" не могат да кажат срещу нея. Въпреки това кметът на "Централен" Райна Петрова издаде поредна заповед, но последва обжалване в съда.

Още по времето на Иван Чомаков частниците предложили на общината замяна, но там никой не се заинтересувал, сега пък заменките са отменени. Според заместник-кмета по общинската собственост Петко Атанасов и дума не можело да става да откупят терена, защото пари няма, но собствениците са длъжни да се грижат за частния си парк. Те пък го оградиха в началото на годината, възмутени от нахалството на "Градини и паркове", чиито служители - въпреки официалните предупреждения с писма, продължавали да садят там дървета, като че ли им било бащиния.

Христо Малинов и многобройните му съмишленици очакват кметът да премахне незабавно бодливата тел, а Общинският съвет да приеме стратегия за зелените територии в града.


Виж коментарите (34)

Още по темата (12):
15.11.2010 Долев с оферта към частниците на Младежкия хълм - да дарят парка на
пловдивчани
24.08.2010 Долев иска уволнението на шефа на РДНСК
20.08.2010 Общината лъже, че не са предприети мерки за Младежкия хълм, заявиха от
РДНСК
19.08.2010 Кметът: Сам ще бутна оградите до Младежкия хълм
18.08.2010 Общината прехвърли топката на РДНСК за бодливата тел под Младежкия хълм
21.06.2010 Над 600 си поискаха от кмета тепето
Още новини от Новини от Пловдив:
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).