Влакчето в градската градина-част от атракционите по повод Великденските празници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
08:25 / 05.04.2011
6879
"Здравейте, днес докато се разхождах в градската градина ми направи впечатление едно рекламно влакче, което предлага обиколка за 1 лв. Въпросът ми е какво търси това МПС там, кой го е разрешил и дали изобщо някой го е разрешил", пита в писмо, получено на редакционната ни поща, наш читател. 

Plovdiv24.bg се свърза с Георги Божев, шеф на Стопанска дирекция в община Пловдив.

"Тук не става въпрос само за влакчето", категоричен беше Божев и поясни: "Във връзка с предстоящите Великденски празници и същите такива през месец май, ръководството на общината взе решение да се разположат атракциони на площад "Централен". Беше обявен конкурс и в резултат на провеждането му, се определи фирма, която да разположи тези атракциони, в които влиза и влакчето в "Цар Симеоновата градина". Срокът е за 2 месеца: април и май 2001г. След изтичането на периода, атракциите, разположени там, трябва да бъдат премахнати", ясен беше шефът на Стопанска дирекция в община Пловдив.

Оказа се, че миналата (2010) година, около Нова година, във връзка с атракциите за Коледното градче на Пловдив, влакчето отново е правело курсове в градската градина. 

Стана ясно, че фирмата, разполагаща атракционите, ще трябва да заплати около 14 000 лв. такса за два месеца на община Пловдив. Освен това, те ще трябва да осигурят на децата от социалните домове в община Пловдив 1000 билета за безплатно таксуване на детските атракции, по избор на всяко дете.

"Влакчето е част от тези атракциони. Фирмата, спечелила конкурса се казва "Атракционни дейности АС", поясни още Божев.

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).