Вл. Миневски: Обещахме Детска железница на децата на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:53 / 19.06.2006
10770
Както Plovdiv24.com вече писа, Детската железница в Пловдив ще бъде ремонтирана. Ремонтът започва след броени дни. По този повод потърсихме основните инициатори на идеата за възстановяването на уникалното съоръжение - двама от членовете на Асоциация "Приятели на желеозопътния траноспорт" - Владимир Миневски и Варужан Апелян.

Първи на въпросите ни отговори Владимир Миневски. Той е завършил маркетинг и стопанско управление в Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски". В момента работи като консултант по системи за контрол на качеството в индустриална компания. Миневски е работил и като консултант по изготвяне на евро проекти.


- Защо смятате, че е важно Детската железница в Пловдив да бъде възстановена?
Владимир Миневски: Тази железница е уникална и представлява историческа забележителност, дори само от факта, че за построяването и са използвани рамите на вагони и релси от Рилската железница, дори може да се прочете годината – 1923 върху тях. Като прибавим доброволния труд на хиляди пловдивчани за построяването и плюс факта, че е единствена в Югоисточна Европа с междурелсие 600 мм. можем да си представим какъв принос може да има за развитие на туризма в нашия град.

- Трудно ли бе да убедите общинарите в смисъла и важността на възстановяването на уникалното съоръжение?
Владимир Миневски: Имах възможност да разговарям с хиляди хора и единственото нещо, което ми даваше сили да продължа работата бе тяхната подкрепа за начинанието. Естествено е да има и негативноно настроени, но те бяха единици.

- Какво Ви струва на Вас и Асоциация "Приятели на железопътния транспорт" кампанията по набирането на средства за възстановяването?
Владимир Миневски: Колко струва пълноценното развитие на децата и каква е цената на щастието... За нас цената на проекта е едно обещание към децата на Пловдив и повече от година труд и организационна работа.

- Ще бъдат ли облагородени парковете по трасето на влакчето и има ли вече заделени средства за целта?
Владимир Миневски: В нашия пилотен проект бе включено изграждане на автопаркинг и съпътстващи съоръжения, за които на този етап средства не са планирани, но вярвам, че при добро управление на средствата по проекта и привличане на допълнителни такива, ще има възможност да се извършат още дейностти по облагородяване на този красив парк и дори да се удължи трасето на влакчето до бул. "Христо Ботев".

Очаквайте продължение на темата скоро в Plovdiv24.com.

Виж коментарите (2)

Още по темата (28):
25.08.2020 Официално дават старт на ремонта на детската железница в Пловдив
23.08.2020 Започва ремонт на детската железница в Пловдив
18.11.2018 Млада майка огорчена след ползване на детската железница в Пловдив
15.06.2016 Красота в тунела на Младежкия хълм, морски обитатели ще радват децата
20.04.2016 Затварят за седмица детската железница заради профилактика
14.08.2015 Гара "Пионер" на Детската железница изцяло с нов облик
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).