Вижте кои обекти в Пловдив ще се ремонтират и изграждат с 30-милионния заем от ЕБВР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
12:15 / 23.01.2013
9872
6 големи пътни обекта ще бъдат основно ремонтирани с 30-милионния заем, който Община Пловдив ще изтегли от Европейската банка за възстановяване и развитие(ЕБВР), предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Според проекта се предвижда основен ремонт и разширение 6ул."Коматевско шосе" - от ул. "Александър Стамболийски" до входа на кв. Коматево с дължина 2460 м. Стойността на ремонта е 6 542 000 лв. 

За основния ремонт на бул. "Руски" в участъка от Централна гара до бул. "Шести септември " са нужни  4 563 000 лв. Общата дължина на участъка е 1430 м. Булевардът има неотложна нужда от основен ремонт с цел подобряване на технико-икономическите характеристики на пътя чрез модернизиране на пътната артерия и кръстовищата към нея, подобряване на транспортното обслужване на населението и повишаване на безопасността на движението, се казва в проектното предложение. 

Реконструкция на бул."Шести септември" в участъка от мост "Адата" до бул. "Цариградско шосе" е на стойност 4 880 000 лв. С реализацията на този проект се цели подобряване транспортното обслужване на населението, както и повишаване на пропускателната способност и безопасността на движението. Общата дължина на участъка е 1 100 м.

Изграждането на "Транспортен възел на две нива за връзка на бул. Цар Борис III Обединител и бул.Марица - Юг" е четвъртия обект, включен в списъка за ремонти. Реализацията на възела се обосновава от необходимостта за осъществяване на безконфликтна връзка между двата булеварда, осигуряване на непрекъснатост на движението по "Марица - Юг", подобряване на транспортно - експлоатационните характеристики, повишаване на пропускателната способност и безопасността на движение. Обща стойност на проекта е 3 874 000 лв.

Петият пътен обект е изграждането на бул. "Северен"- от моста на Адата" до Карловско шосе.Според проектното предложение, пътната връзка е важна и наложителна за разпределяне на транспортните потоци от Автомагистрала Тракия с цел разтоварването на бул."Цар Борис III Обединител" и подобряване на неговата пропускателната способност. Общата дължина на участъка е 2 242 м, а за строителните и ремонтни дейности ще са нужни 6 561 600 лв.

Последният обект е продължение на бул. "Професор Цветан Лазаров". За изграждането ще са нужни 3 570 000 лв. Това е важна част от транспортната схема на район "Тракия", осъществява връзката между бул. "Освобождение" и бул. "Санкт Петербург", като при пресичането на бул. "Освобождение" се явява естествено продължение на ул. "Лев Толстой", пише в предложението. Според документа, изграждането на обекта ще позволи по-лесна връзка за жителите на район "Тракия" до парк "Лаута", а цялостната му връзка с ул. "Лев Толстой" се явява една удобна алтернатива на бул. "Източен" и със съществуването си значително ще облекчи натовареното движение по него.

Общата стойност на 6-те обекта без отчуждителните процедури е 29 990 600 лв. 

В случай, че при провеждане на тръжните процедури се предложат цени, по-ниски от заявените, Община Пловдив предлага в списъка на финансираните обекти да бъдат включени и ремонт и реконструкция на улиците "Петко Д. Петков" и "Даме Груев".

Програмата за предварителното споразумение с ЕБВР ще се гласува на утрешната сесия на ОбС на града.

В обектите, които ще бъдат финансирани от заема, не влиза цялостното преасфалтиране на бул. "Васил Априлов" и "Голямоконарско шосе", тъй като за тях в момента се води кореспонденция с Министерството на финансите за отпускане между 10 и 15 млн.лв. от републиканския бюджет.

Виж коментарите (39)

Още по темата (83):
19.07.2018 Много важен човек посети Пловдив
18.12.2017 Пускат важни булеварди в Пловдив, разкопават други
10.12.2017 Пускат велоалея до "Цариградско шосе" през бул. "Шести септември"
15.11.2017 Мащабните пловдивски ремонти решават още един проблем
23.10.2017 Кметът обясни защо трафикът в Пловдив няма да се облекчи дори и след големите ремонти
30.09.2017 "Щрабаг" го закъса, търси строители за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).