Вижте как съдът поряза убиеца от Куртово Конаре

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
11:35 / 28.11.2019
8282
Родителите на убитата Милена Динова от пловдивското село Куртово Конаре вече губят вярата си в правосъдието, а подсъдимият за жестокото зверство Илиян Рангелов продължава да се опитва да бави процеса срещу него, предаде репортер на Plovdiv24.bg от съдебната зала.

Делото започна отначало в окръжния съд заради процесуално нарушение и ще се гледа по общия ред. Срещу Рангелов е повдигнато обвинение за това, че в нощта на 28 декември 2016 г. умишлено е умъртвил годеницата си Милена.

Съдебният процес беше спънат от внезапната смърт на известната пловдивска адвокатка Розалина Апостолова, която защитаваше Илиян пред всички съдебни инстанции. Днес защитата на младежа беше служебно поета от адвокат Светлана Калпакчиева.

"Моля уважаемият съд да не гледа делото срещу мен днес. Искам да бъда представляван от защитник, който сам съм си избрал – това е адвокат Мариана Тодорова. Искам нова дата, за да не бъда лишен от правото ми на защита“, заяви Илиян.

Адвокат Тодорова днес не беше в съдебната зала. Тя е заявила писмено, че е ангажирана с дела в специализирания съд, а и не е имала достатъчно време, за да се запознае с многобройните томове материали по делото за убийството от Куртово Конаре.

Пострадалите и прокуратурата с наведени глави се съгласиха с искането на Рангелов, тъй като всеки подсъдим има законово право сам да избере защитника си, но представителят на държавното обвинение подчерта, че процесът започва да излиза извън разумния и справедлив срок за решаване.

Съдът обаче реши друго – искането на Илиян за отлагане на делото не беше уважено и делото стартира без адвокат Тодорова. Причините са, че Рангелов е знаел за смъртта на адвокат Апостолова още на осми ноември, като процесът е бил отлаган вече два пъти заради липсата на адвокат.

Това решение беше посрещнато с негодувание от Илиян, който започна на висок тон да говори нещо на служебната защитничка. Той поиска кратка почивка, за да може да поговори с нея: "Аз тази жена не я познавам, пък тя ще ме защитава пред съда", заяви той. 

Делото продължава с разпити на свидетели.

Виж коментарите (2)

Още по темата (57):
09.04.2021 4 години след убийството на Милена в Куртово Конаре има окончателна присъда за убиеца
02.11.2020 Не пуснаха журналисти на делото срещу убиеца на Милена Динова
29.06.2020 15 години затвор за убийството на Милена!
29.06.2020 Илиян Рангелов не е бил дрогиран при самопризнанията
12.03.2020 Доведоха Илиян Рангелов с маска в съда, делото пропадна
12.03.2020 Упоен ли е бил Илиян, преди да признае вина за убийството на Милена?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).