Вижте и чуйте отличния пример, който дават тези пловдивски ученици

Автор: Мариана Панчева
Коментари (14)
13:08 / 13.10.2016
41355
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Любен Каравелов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Четирима млади господа от 7 "а" клас на СОУ "Любен Каравелов" спечелиха сърцата на пловдивчани. Plovdiv24.bg среща своите читатели с Ивайло, Боби, Йосиф и Георги. 

Тийнейджърите съчетават ученето и музиката. Един ден решили и сформирали малък оркестър, започнали да свирят в междучасията, за да докажат на съучениците си, а и на цяла България, че не всички млади хора залитат по агресията и губят безсмислено свободното си време. Направили клипче със свое изпълнение, качили го в социалната мрежа и поздравленията не закъснели. 

"Хората ни се радват. Казват, че сме талантливи", споделя Ивайло. Момчето дава и ценен съвет на българските деца: "Изучавайте народна музика. На мен лично тя ми дава сила."

"Няма по-добър метод за възпитание на децата от това да изучават българския фолклор", категорична е и директорката на пловдивското училище с над 80-годишна история Славка Щерева.

"В нашето училище почти всички ученици се занимават с народна музика. Средата тук е много позитивна, децата идват със желание, работят много, дават свободното си време за музиката, явяват се всяка година на редица конкурси, печелят призови места. Всичко това им дава самочувствие", споделя още тя. 

Идеята на четиримата седмокласници за нея е отличен пример за това, че човек може да се почувства значим чрез доброто и красивото. 

"При нас големите не тормозят малките, всички са като едно голямо семейство на сцената. Това е една чудесна връзка, създадена благодарение на общия интерес да свирят и пеят. И когато участват на международни конкурси, учениците ни добиват съзнанието, че представят не само училището и Пловдив, но и цяла България."


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).