Вижте и чуйте как произнесоха присъдата на Димитър Василев

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
20:07 / 04.09.2019
5284
Две години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок получи 67-годишният Димитър Василев за причинена по непредпазливост смърт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Обвиняемият се призна за виновен, приемайки всички заключения на прокуратурата и затова делото приключи по съкратената процедура, а присъдата му реално бе намалена с една трета. Той получи и забрана от 5 години да управлява МПС.

По време на делото стана ясно, че на 4 юни 2018 година на кръстовище в село Старосел Димитър Василев нарушил правилата за движение и със своя "Фолксваген Голф" блъска със скорост от 95,17 км/час (при максимално разрешена скорост 50 км/ч) управляващия инвалидна количка, задвижвана от електрически двигател, Гено Мутафчийски, който загива.

"Много съжалявам за това, което се случи. Опитах да избегна удара, но не успях. Признавам се за виновен. Искам да поживея още малко, за да работя и да си изплатя греховете", заяви Димитър Василев в съдебната зала.

Гледайте в прикаченото видео мотивите на съдията и реакцията на Василев след произнасянето на присъдата му!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).