На цени между 12 и 16 лева за килограм се продава агнешкото месо в Пловдив, съобщава "Фокус". В големите вериги хранителни магазини може да се закупи цяло агне, което тежи между 10 и 15 килограма, като цените започват от 11.99 лв. и достигат до 15,99 лв. за килограм. По-голямата част от предлаганото агнешко месо е вносно.
За Великден жителите на Пловдив имат възможност да закупят също и различни разфасовки. По витрините на големите хранителни вериги магазини са изложени агнешки котлет с ребра и без ребра, агнешки бут, агнешка плешка и агнешки дреболии. Цените започват от 3 лева и достигат до 15 лева за килограм, като най-евтини са агнешките дреболии, по-популярни в търговката мрежа като "агнешки комплект".
Продавачите обобщават, че търсенето се засилва в седмицата преди Великден, като купувачите се ориентират основно към агнешки бут, агнешки дреболии и по-рядко към цяло агне.