Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 1: Ремонтите в Центъра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
17:45 / 13.09.2018
24105
Преди дни Plovdiv24.bg стартира рубрика "Питайте кмета". Получихме стотици въпроси, които групирахме тематично. Екип на медията ни се срещна с градоначалника Иван Тотев, който търпеливо отговори на поставените му запитвания. Днес започваме да публикуваме поредица от видеоматериали с отговорите на Иван Тотев. Първото видео е посветено на ремонта на подлеза на ул. "Гладстон", площад "Централен" и бъдещето на Партийния дом.

За да се положи хидроизолацията на съоръжението на ул. "Гладстон", е необходимо да има 5% влажност. Това е и причината към момента там да не се виждат майстори от фирмата-изпълнител. Достигне ли се влажността, на източното платно на бул. "Цар Борис III Обединител" изолацията ще се постави. Ако не се спази това като изискване, няма да може да се ползва гаранцията й в бъдеще, ако се наложи.

Градоначалникът поясни, че за западното платно обаче технологията на поставяне на хидроизолацията ще бъде изменена, така че ремонтът да се движи по-бързо и да не се стигне до прекратяване на гаранцията на изолацията и ниското й качество.

До края на декември е срокът, който си дава местната власт за приключване на долното ниво на ул. "Гладстон". А по-рано, в рамките на около месец и половина, са очакванията за приключване на двете платна бул. "Цар Борис III Обединител". Ако два-три дни не вали, може да се положи хидроизолацията. След това ще се премине към западното платно.

Паралелно се работи и по проекта за пл. "Централен", който е в НИНКН за съгласуване. Трябва да има такова, за да започне работата там. Преди това съгласуване може да се направи подготовка за работата, каквато се и прави - премахнати са плочките. Намеренията на местната власт са до края на тази година частта, свързана с подмяна на настилката, да е готова.

По отношение на Партийния дом, кметът отново подчерта, че е поел ангажимент да се свърже с всички служби, които имат представителства в сградата и да потърси мнение. Това ще се случи още тази есен. Какво още каза градоначалникът, вижте във видеото.

Кметът отговори и на останалите въпроси, които му бяха зададени. Очаквайте през следващите дни периодично да ги публикуваме в Plovdiv24.bg.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (7):
25.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 7: Кога, какво и как ще се ремонтира
25.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 6: Пловдив ще има и втори буферен паркинг
21.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 5: Тролеи, санкции за неправилно паркиране, "синя зона"
20.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 4: Задръствания, "умни" светофари, автобуси
17.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 3: Колодрума и зоологическата градина
14.09.2018 Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 2: Развитието на
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).