Видеоизкуство от цял свят в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 20.09.2019
1734
Фасада видеофестивал събира отново видеоизкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното десето издание, от постъпилите 192 филма, са допуснати до участие 57 творби от 19 държави: Германия, Франция, Испания, Гърция, Италия, Австрия, Великобритания, Полша, Украйна, Русия, Израел, САЩ, Канада, Аржентина, Индонезия, Хонконг, Япония, Тайланд и България.

В три поредни вечери - 20, 21 и 22 септември от 19:30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Изключително разнообразната програма ще ви предостави едно невероятно преживяване и ще ви потопи в творческите разкази на видео артистите от цял свят. Публичното пространство на Лапидариума заживява и фасадата и се превръща в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците. 

Мястото е “Лапидариум" в Стария град, където довечера от 19.30 часа ще бъде официалното откриване, а на 22-ри ще бъде обявен носителят на наградата на фасада видеофестивал за 2019 г. Не пропускайте и станете част от преживяването.  С подкрепата на община Пловдив и Гьоте институт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).