Виден пловдивчанин за бълващия кафява течност фонтан: Идиотия и разюздана ориенталщина!

Автор: Васил Динев
Коментари (32)
19:08 / 16.09.2017
22861
Фонтанът пред община Пловдив вчера претърпя временна трансформация, за която Plovdiv24.bg пръв ви информира. Ето какво написа по този повод Александър Секулов, който е роден през 1964 г. в Пловдив. Завършил е българска филология в Пловдивския университет. Автор е на поетичните книги - "Седмо небе", "Високо над далечината", "Възхитително и леко".

Негови са романите "Колекционер на любовни изречения", "Островът", "Господ слиза в Атина", "Гравьор на сънища", "Скитникът и синовете" и други. Книгите му са превеждани на английски, немски, френски, сръбски и унгарски. Дълги години е работил като журналист. Сега е драматург на Пловдивския театър.

"Шадраванът, който бълва кафява течност в центъра на Пловдив по проект на "Отворени изкуства /Сариеви/ е чиста форма на насилие. Идеологическата бухалка, първо, чупи черепа на изкуството, съществуващо чрез умение, талант, занаят и традиция, второ, размазва масовия вкус, особено на неустойчивото младо поколение, внушавайки, че всяка идиотия може да се представи за изкуство, трето, харчи обществен ресурс, и четвърто, съсипва античната, омиротворена, светла хармония на вековен град като Пловдив, подменяйки я с разюздана, ориенталска, панаирджийска атмосфера.

Поради невъзможност да се справя с настройките на страницата, публикувам бележката на Недялко Славов в дневника, която внася още повече яснота.

"Метафората на водоскока (фонтана, шадравана) e химнична. Тя изразява стремежа на земното към небесното, към духовното. В този смисъл пародирането й с дивия комерс, с потребителското, с фекалния цвят, прави тази антиидея още по отровна. И то точно на 15 септември. Началото на учебната година. И то точно на центъра. И да не съм чул някой офисен посерко и съчинител на иновативно-креативни културни проекти да ми обяснява иссскуството модерно, че и постмодерно. Подкрепям Сашо с две ръце".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (32)

Още по темата (11):
18.09.2017 Опашка до полунощ на Небет тепе заради екстравагантна "черна кутия"
17.09.2017 Идеологът на оцветения в кафяво фонтан: Давам на хората това, което
обичат
16.09.2017 Десетки хиляди изпълниха Пловдив за Нощ/Пловдив 2017
15.09.2017 Младежи луднаха по оцветения фонтан, някои опитаха да отпият от
колата
15.09.2017 Кола бликна от фонтана в центъра на Пловдив!
15.09.2017 В Пловдив днес започва "Нощ на музеите и галериите" 2017
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).