ВиК ще ремонтира най-разнебитените улици в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 07.10.2008
1443
Недоволството на районните кметове от ненавременното възстановяване на уличните настилки и тревните площи след ремонти на водопроводната мрежа стана повод за състоялата се днес среща в общината с ръководството на ВиК.

Секретарят на "Южен" Атанас Панчов настоя в администрацията да получават своевременна информация за извършените водопроводни ремонти, за да могат да контролират възстановяването на инфраструктурата. Управителят на ВиК инж. Красимир Цветков обеща, че от предприятието ще предоставят исканата информация два пъти месечно. ВиК работи с фирма, която в срок от три до шест дни е длъжна да осигури възстановяването след извършваните ремонти, но неподходящи атмосферни условия понякога удължавали сроковете.

Да направи като нови час по-скоро две от улиците в района си
иска кметът на "Централен" Райна Петрова. "Има пари и за "Васил Априлов", и за "Люле Бургас", но чакам решенията на ВиК за водопровода и канализацията там", каза тя.

"Гражданите от "Михалаки Георгиев" години търпят нетърпимото вече положение на своята улица. Кажете, какво става с проекта?", обърна се заместник-кметът на район "Южен" Пламен Начев към шефа на ВиК.

До 15 октомври от Европейската банка ще бъде потвърден избраният изпълнител на одобрените проекти. Дружеството е получило заем от 20 милиона лева и спазва правилата на банката. С този заем ще бъде подобрена инфраструктурата на града. "На 20 октомври започваме ремонта на ул. "Михалаки Георгиев". До края на годината открай докрай ще ремонтираме "Коматевско шосе", "Георги Икономов" и "Белица". Всички предварителни процедури са приключени", каза инж. Цветков.

На получените оплаквания за ниско налягане на водата по високите етажи на жилищните блокове той отговори, че причините са конструктивни. "В момента вода в Пловдив има много, но ако увеличим налягането, ще започнат да се пръскат тръбите и тогава ще се наложи принудително спиране на водата", обясни Цветков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).