Вече можем да подменяме документи в МВР по желание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:25 / 23.08.2019
21734
Продължава да е в сила мярката за облекчаване на режима за издаване на лични документи, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Българските граждани с постоянен адрес на територията на област Пловдив могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или  паспорт за обикновена услуга (до 30 дни) във всяко едно звено “Български документи за самоличност" на областната дирекция на МВР. Службите се намират в шестте районни управления в Пловдив и районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря. Със същия срок там могат да бъдат подмени и свидетелства за правоуправление на МПС, на които изтича валидността, а в останалите случаи – в сградата на сектор “Пътна полиция" на ул. “Напредък" № 2. В шестте районни управления в Пловдив е въведена и бърза услуга  /до 3 работни дни/ за издаване на лични карти и паспорти, а в сектор “Български документи за самоличност" на ул. “Волга" № 70 продължават да се приемат и експресни документи /до 8 работни часа/.

Мярката има за цел да облекчи по-натоварените звена “Български документи за самоличност" и същевременно да допринесе за удобството на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в същото звено БДС на ОДМВР – Пловдив, където е подадено заявлението.", допълват още от МВР - Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).