Вече монтират велостойки по иновативен дизайн в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (15)
16:50 / 18.06.2014
6619
20-те стойки за велосипеди по иновативен дизайн на две млади варненки вече се монтират в различни части на града, видя репортер на Plovdiv24.bg.

Монтирането е стартирало тази сутрин и вече са поставени велостойки срещу Градския дом на културата "Борис Христов" и на Братска могила.

Припомняме, че дизайнът на велостойките бе избран в конкурс, организиран от частна фирма за велосипеди и ежегодният международен фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week, в партньорство с община Пловдив.

Конкурсът се проведе на принципа на двуетапно журиране в продължение на няколко седмици. В първата част се набираха идеи и предложения за визия на велостойките, което продължи от 25 март до 22 април. След това жури селектира 8 финалисти, а днес бе обявен окончателният победител.

Конкурсът не е обвързан с Транспортния проект на Пловдив, който предвижда подобни съоръжения, но с друга визия, из целия град. Идеята е част от тези 20 велостойки да бъдат поставени основно по подстъпите към Главната.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).