Вече е в сила "турбинно" движение между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
14:59 / 15.06.2016
17139
Нова организация на движението е въведена от тази сутрин на кръстовището между бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен", съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Причината е затварянето за ремонтни дейности на северното платно на "Княгиня Мария Луиза" в участъка от ул. "Петко Д. Петков" до бул. "Източен".

"За да намалим напрежението в трафика и да улесним шофьорите при маневрите им в различните посоки, организирахме на кръстовището така нареченото турбинно движение", заяви директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" инж. Борислав Кръстев.

"Още преди 10 часа сутринта настроихме системата така, че да свети зелено само в едно направление. Наблюдаваме движението постоянно и при получаване на тапи можем да регулираме до секунда продължителността на зеления светофарен сигнал", обясни ръководителят на Центъра за управление на трафика инж. Маню Петров.

Автомобилното движение на кръстовищата, модернизирани по транспортния проект на Пловдив, е под наблюдението и контрола на диспечерите в Центъра. Благодарение на вече натрупалата данни база, системата се самонастройва към максимално оптимизиране и пропускливост на трафика.


Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).