Вдигнаха и последния незаконен бетонен гараж в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
12:35 / 20.04.2012
16051
В район "Тракия" вдигнаха последния незаконен към момента гараж, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Бетонната постройка, на която вчера е демонтирана вратата, днес бе премахната от мястото до бл.189 с кран и пренесена с камион на комуналната фирма КМД. 

Главният инженер на района Пламен Лефтеров поясни, че в случая постройката е незаконна по смисъла на договора. Това означава, че когато собствениците спрат да плащат таксата от 29 лв. в два поредни месеца, им се отнема разрешението за поставяне и в съответствие с нормативната уредба се издава заповед за премахване. 

"Дава се 14-дневен срок, в който гаражната клетка да бъде премахната доброволно и ако това не бъде направено, съоръжението се вдига. В момента сме в такава процедура, а разходите по репатрирането са за сметка на собствениците", каза още Лефтеров. 

Стана ясно, че след като нарушителите заплатят дължимите суми, те могат да си вземат обратно металната или бетонна конструкция.

"Ако след изтичане на нормативния срок от 1 година собственикът не е платил разходите по вдигането на съоръжението, гаражът се обявява за публична продан, а на нарушителя по съдебен ред се предявяват финансовите претенции", уточни главният инженер.

От констатираните 15 незаконни гаражни клетки, 7 са премахнати, а на останалите 8 собствениците са се явили в районната администрацията и съоръженията са били узаконени.

"За една седмица успяхме да свалим задълженията на собственици на гаражи в района от 26 на 18 000 лв. Едва 10% от гаражите в "Тракия" не са платили за два месеца назад, което означава, че има добро приходосъбиране", похвали се кметът на "Траксия" Костадин Димитров. Той заяви, че ще продължи да е безкомпромисен към просрочилите заплащането на таксите.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).