Важно решение за Водния проект на Пловдив, изтича крайният срок

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:00 / 10.11.2016
4694
На 21 ноември 2016 година изтича крайният срок, в който Община Пловдив трябва да подаде проектното си предложение за "Интегрирания проект за водите - етап I", научи Plovdiv24.bg.
 
В него трябва да бъдат представени всички необходими документи за оценка на проекта. Затова на сесията днес Общинският съвет трябва да одобри две много важни решения, пряко свързани едно с друго и с Водния проект като цяло. 

Първо - предлага се актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост чрез създаване на раздел "Безвъзмездно придобиване на ограничени вещни права" и включването в този раздел на "Безвъзмездно и безсрочно право на строеж върху имот от 232 534 квадратни метра в местността Бей кър - земи на Пречиствателната станция за отпадни води, собственост на ВиК - Пловдив. Втората стъпка е свързана с безвъзмездното и безсрочно учредяване на това право на строеж в полза на Общината в имота.

В мотивите на предложението е записано, че Общината е поканена да представи проектно предложение по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от ОП "Околна среда" за изпълнение на ранни ВиК проекти като конкретен бенефициент. 

Предложение, което Общината ще представи, включва дейности по реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателната станция, включително съоръженията за третиране на утайки.

В проекта ВиК и Общината са партньори. За да бъде одобрен проектът обаче, имотите, върху които се предвижда строителството трябва да са собственост на бенефициента или той да има учредени ограничени вещни права. Т.е - имотът е собственост на ВиК и дружеството трябва да учреди тези права в полза на Общината.

Допускане предварителното изпълнение на настоящето решение е изключително важно, за да се защити интересът на пловдивчани, да не се пропусне крайният срок за подаване на проектното предложение и отхвърляне на проекта, се посочва в обосновката на предложението.

Виж коментарите (0)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).