Васил Ганчев, "Браво, Пловдив": Трябва да действаме, за да имаме по-добър град!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:57 / 15.10.2023
3906
Васил Ганчев е на 23 години, израснал в Пловдив и завършил средното си образование в СУ "Свети Софроний Врачански“ с профил английски език и информационни технологии. От малък една от приоритетните теми за Васил е спортът. Той е състезател по спортна стрелба към клуб АСК "ТРАКИЯ". В кариерата си има национален рекорд на дисциплина 50 метра малокалибрена пушка, а в момента  е студент в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

23-годишният Ганчев е един от дейните млади хора, които имат желанието да  превърнат града ни в едно страхотно кътче за живот. Самият той от 15-годишен активно участва в различни сдружения и младежки организации, които многократно извършват инициативи в полза на пловдивчани. Той е бил представител и на студентска организация. 

До началото на тази година Васил Ганчев е работил в Европейския парламент, където е натрупал значителен опит. В момента профисионално той е насочен в сферата на социалните мрежи. 

- Г-н Ганчев, какво Ви накара толкова млад да влезете активно в политиката, и смятате ли, че младите са някак апатични към това да упражнят вота си? 

- От доста малък се интересувам от политика и смятам, че именно в нас младите е надеждата. Връстниците ми и навършилите пълнолетие не упражняват правото си на глас. Те не са политически запознати и сами не желаят да се информират. Абсолютно апатично се отнасят, а това е най-лошото нещо, защото масата от гласове идват от хора, които вече са с ясни възгледи. Така няма как да се случи промяна.

В разговорите ми с граждани през последните три седмици виждам, че те са обезверени, директно отказват комуникация и не желаят да чуят за нищо свързано с политика.

- Какво Ви привлече в "Браво, Пловдив"?

- В "Браво, Пловдив" ме привлече това, че се действа и няма празни приказки. Когато има проблем той се решава мигновено, не се чака орисията на институциите, не се чака бюрокрация.

- Като кандидат-кмет за район "Тракия" може ли да назовете наболелите проблеми в квартала? Каква е Вашата програма?

- Район "Тракия" е "най-младият" квартал, а аз съм видял поетапното му развитие. През последните години той се застрои страшно много и това е един от главните проблеми, но не проблемът, че идват нови хора в "Тракия", а че не се мисли за инфраструктурата, за пътищата и за паркоместа.  Дори големите булеварди и паркинги, които кварталът притежава, не дават достатъчно алтернатива за автомобилите.

Вече можем да забележим и другият явен проблем, а именно задръстванията, които се получават на входовете и изходите на квартала. По него със сигурност трябва да се работи. 

В тази връзка може да говоря и по казуса за отиващата си зеленина от квартала. Единственото място в Тракия, което е фокусирано за отдих и спорт е парк "Лаута", който всъщност не се води зелена площ. Други такива паркове се правят на парче. Парк "Елит" е нов парк и "Хан Крум" също, но там е започнато нещо, не е довършено и има още много какво да се свърши. Има места за създаване на подобни зелени площи в Тракия и трябва да се задейства работата по тях.

- Какво можете да кажете на пловдивчани в заключение?

- Искам да кажа, че е много лесно да се стои отстрани и да се бездейства, а и е много по-удобно, разбира се. Седейки пред телевизора и критикувайки, няма как нещо да се промени. Трябва да действаме и да упражним правото си на глас, за да имаме по-добър град!

Васил Ганчев е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на  Район "Тракия" и с преференция 111 в листата за Общинския съвет!

"Браво, Пловдив" се явява с регистрацията на "Българска прогресивна линия" за кмет, районни кметове и общински съвет!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Само в Plovdiv24.bg: Проектантът на новия Бетонен мост разкри инт...
Жена колоездач постави истински рекорд по нарушения на кръстовище...
Безплатен концерт в Пловдив предстои на легендарна група
Спряха публичната продан на парка зад хотел "Санкт Петербург"
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).