ВУАРР домакин на международна конференция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:37 / 07.10.2014
3078
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите съвместно с Алианса на университетите от Централна и Източна Европа организира Международна научна конференция "Регионално развитие на страните от Централна и Източна Европа". Tридневният форум се провежда в периода 7-9 октомври 2014 г. в Новотел "Пловдив".

Целта на четвъртата международна научна конференция "Климатични промени, икономическо развитие, околна среда и човешки ресурси" с подтема "Регионално развитие на страните от Централна и Източна Европа" е да се очертаят проблемите и перспективите в устойчивото регионално развитие, представяйки съвременни изследвания, давайки препоръки за практиката, създавайки възможности за дискусии и установяване на връзки между наука, бизнес, неправителствени организации, държавни и местни органи и др.

Сред дискутираните теми в отделните дни ще бъдат: политики за регионално развитие и пазари, законодателство, финансиране; икономическо развитие и конкурентоспособност, предприемачество и мениджмънт; инфраструктура, агробизнес и туризъм.

Съпровождащо събитие на конференцията ще бъде Петият конгрес на Алианса на университетите от Централна и Източна Европа (ACEU) с участието на ректорите на университетите от региона.

Международната конференция е под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката.

На официалното откриване на събитието присъстваха и кметът на район "Северен" Ральо Ралев и председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев.

Конференцията предоставя възможности за обмяна на информация и знания между експерти, изследователи и институции за насърчаване на международното сътрудничество и нови инициативи в областта на устойчивото развитие.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).