ВМРО-НИЕ: Искаме образователен ценз за гласуване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
12:24 / 04.05.2011
3820
"Искаме промяна в Конституцията, с която да се въведе образователен ценз за гласуване", съобщи днес председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Това предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На пресконференцията на политическата партия, Атанасов беше категоричен, че не може да се допуснат повече манипулации или иначе казано купуване на гласове по време на избори. 

"Не можем да позволим "купения вот" да решава съдбата на България", ясен беше председателят на воеводите в Пловдив. 

Той наблегна още на това, че в Пловдив няма избори, решени от гласовете на "Столипиново", но кварталът има много решаващ вот за избор, на например народни представители.

Във тази връзка, на 15 май ВМРО - НИЕ организира национален митинг-събор под наслов "Искаме бъдеще". Тогава ще бъде поставено началото на подписка с искане за въвеждане на въпросния образователен ценз за гласуване чрез промяна на Конституцията. Според Петко Атанасов не е редно хора, които не могат да четат и да пишат да определят съдбата на България за няколко години напред. Обмисля се и идеята за искане за въвеждане на задължително гласуване както е в много други европейски държави, а по този начин ще се реши и оставащият нерешен до този момент проблем с фантомното гласуване. Много от текстовете на новия Избирателен кодекс ще бъдат отменени от Конституционния съд, тъй като нарушават човешки права като това за негласуване в населени места с под 350 жители и много други. С този кодекс упрваляващите целят създаването на пълен изборен хаос, който би им гарантирал служебна победа.

Стана ясно, че промяната, която ВМРО-НИЕ искат да се направи в Конституцията на България, няма да влезе в сила за предстоящите избори. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


ВМРО-НИЕ: Искаме образователен ценз за гласуване

Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).