В пловдивски ресторант налитат на бой, ако не дадеш бакшиш?!?

Автор: Васил Динев
Коментари (81)
13:43 / 28.07.2016
55514
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с нашата медия, за да разкаже за свое преживяване в пловдивски ресторант. Репортер на сайта се свърза със собственика на заведението, който сподели какво е предприел. Ето и двете гледни точки:

Клиентите:

"Здравейте, бих искала да споделя с Вашите читатели какъв ужас преживяхме вчера в италианскиресторант, който се намира на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив. 

Поръчахме 3 порции спагети (2 пъти "Болонезе" и помолихме за порция просто сварени спагети с малко сиренце за детенцето си, което е болно и не може да консумира тежки храни в момента). 

Сервитьорът ни увери, че няма проблем в кухнята да сварят спагети за детето, като отново изрично подчертахме, че не желаем да ги натоварваме с допълнително работа и не следва да правят някакви сосове или добавят каквито и да било подправки към неговата паста, просто да му сложат бучка сирене.

Когато дойде сметката, се ужасихме, защото неговите спагети струваха около 17 лв., а за сведение една порция "Болонезе", която е със доматен сос, подправки и месо, струваше 8,60 лв. 

Сервитьорът не ни предупреди колко ще струва обикновената паста за детето, а просто ни натресе сметката. Както и да е, решихме, че това е специалитет извън менюто и е безмислено да спорим, но за три порции спагети сметката ни бе 51 лв. и в нея фигурираше и "добавка кухня", която не бе ясна какво означава. 

Когато попитахме сервитьора, той побесня и започна да крещи пред всички, че това било, защото и трите порции били домашна паста, а не фабрична и грубо налетя на бой на съпруга ми пред очите на всички посетители, включително и на детенцето ни, което преживя истински шок. 

В интерес на истината следва да отбележа, че сервираната ни паста изобщо не бе домашна, защото и друг път сме посещавали ресторанта и сме консумирали и домашна и фабрична паста и определено те се отличават както по външен вид, така и по вкус. 

Много странно бе и поведението на управителя на ресторанта, който се скри в кухнята и не взе отношение спрямо ситуацията, даже и когато сервитьорът грубо блъскаше съпруга ми и го заплашваше. 

Искрено сме разочаровани от ресторанта и в никакъв случай той не отговаря на описанието и рекламата, с която те презентират своята дейност, като претендират за "отлично обслужване". Сервитьорът нагло и безочливо крещеше, че няма какво да очакваме, след като не сме му оставили бакшиш, а сега сме го изложили пред другите. 

Явно в този ресторант не ценят своите клиенти и категорично ни отказаха от последващи посещения, а като видях и ужаса в очите на останалите посетители, съм сигурна, че и те няма да бъдат повече техни клиенти.

Надявам се да публикувате писмото ми, защото е важно обществото да бъде информирано и да знае, че в този италиански ресторант може вместо вечеря да изяде бой, сервиран с грубо и арогантно отношение. Благодаря Ви за вниманието! Поздрави!".

Собственикът:

"Информиран съм за случая, но не в подробности, защото в момента съм извън Пловдив. Понеже за нас най-важни са клиентите, въпросният сервитьор е дисциплинарно освободен от работа. Присъствали са други свидетели на случката, които обаче не потвърждават да се е стигало до бой. 

Със сигурност е имало недоволен клиент. Предстои вътрешна проверка какво точно се е случило и защо, за чиито резултати ще ви информирам лично".

Виж коментарите (81)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).