В деня на Земята доброволци ни върнаха в детството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:49 / 23.04.2010
15607
Смях, детска врява и невероятно настроение създаде около себе си вчера една пъстра тълпа от малчугани, каки и батковци в бели тениски в Цар Симеоновата градина. Четиридесет млади хора доброволци, деца от специализирани институции /с най-голяма група от Помощното училище „Стефан Караджа"/ и случайни граждани играха в продължение на три часа различни детски игри.

Имаше татковци, които скачаха на дама. Майки хващаха палките и отбелязваха точки заедно с децата си в игра на федербал. Най-много овации на дядовци и баби, насядали по пейките, предизвика позабравената днес - Гама. „Заю Баю колко е часа?" се питаха децата и се придвижваха напред с пет великански крачки. Бурни емоции предизвика между отборите и оспорваната народна топка. В синхрон поскачаха на огромното въже и малки, и големи. „Котката" не се умори да гони „мишката".

Запъхтяни, тук-таме леко контузени, но щастливи доброволците от Националния алианс и „Голям брат/Голяма сестра" сами организираха инициативата. Така в Деня на Земята те показаха, че в Пловдив има достатъчно осъзнати и активни млади хора, които искат да променят към по-добро общността и средата, в която живеят. Те посветиха тази акция в подкрепа на детството „Нека общуваме off-line" и накараха пловдивчани да си спомнят и да преживеят радостта от играта.

Споделиха я и много граждани, както и дамските екипи на организаторите от фондациите и Отдела „Деца и младежки дейности" на община Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).