В "Южен" продължават да търсят пари за ремонта на пътя в Индустриалната зона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
09:15 / 09.11.2013
5429
"Здравейте, приятели! Искам да изкажа възмущението си от състоянието на пътя от бул. "Кукленско шосе" в посока Централа 2 на ЕВН  България. Тази не малка пътна отсечка в Пловдив буквално прилича на пейзаж от Луната. По същата ежедневно преминават стотици автомобили, както и организиран автобусен транспорт на най-голямото предприятие в района.

Пътят е в окаяно състояние. Дупките се редят една след друга, а заобикалянето им е в повечето случаи невъзможно! Голяма част от кратерите са толкова огромни, че автомобилите направо засядат в тях. Има такива с дълбочина от по 10, 15, 20 см, а диаметърът на други достига до метър-два и повече. При положение, че ежедневно от там преминават стотици автомобили на толкова предприятия, за мен е безумие Община Пловдив с години да не предприема нищо по въпроса.

Тези фирми осигуряват прехраната на толкова жители на град Пловдив, бутат нагоре икономиката на града, а общинската администрация бездейства!!? Това е пагубно.

Когато минавам по трасето, имам чувството, че се движа в най-запуснатото и безлюдно място в града. Заради лошата...НЕ!...ужасната настилка, с повече от 20 км не е безопасно да се кара. Вдигнеш ли километрите, вероятността за инцидент е огромна. А какво да кажем за големите тежкотоварни камиони и автомобили, зад които се образуват колони от автомобили?!

На всичкото отгоре служители на ЕВН всеки ден се извозват от и до там с автобуси, което е опасно, имайки се предвид, че пътното платно е в такова окаяно състояние. Ако заговоря и за голямата амортизация на автомобилите ни, които всеки ден се налага да се мъчат, докато стигнем или се приберем от работа, ще стане вече прекалено.

Питам ЗАЩО(?) е необходимо всичко това да се изтърпява от няколко хилядите, работещи в района!! Защо??
!

П.С. Снимката е от месец август 2013 г. В момента кратерите са със сантиметър-два по-големи, а зимата не ми се мисли какво ще се случва...".

Това е писмото, което получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg от наш читател.

За проблема писахме още през месец май. В материала: Огромни дупки в индустриалната зона на "Южен". Кметът Русанов: Търсим средства, за да ги запълним стана ясно, че в кметството са запознати със състоянието на отсечката, но няма достатъчно пари за нейния ремонт.

Към днешна дата положението не е много по-различно. По думите на новия кмет на "Южен" Валентин Василев, който веднага отговори на репортерското ни запитване относно въпросната улица, със посредничеството на общинския съветник от ГЕРБ Веселин Маневски е организирана среща с бизнеса от района на компрометираната отсечка.

"Бюджетът ни за тази година не позволява да предприемем каквото и да е било, за да закърпим дори временно дупките. Имаме уверението на главния инженер на Община Пловдив  Йордан Калев, че ако се реализира излишък от полагания асфалт на ул."Димитър Талев" и бул. "Никола Вапцаров", той ще бъде предоставен на фирмите, имащи офиси и сгради в зоната, за да могат те сами да ремонтират отсечката. 

Това, разбира се, е временно решение. Улицата е голяма, за цялостното й преасфалтиране ще са нужни между 150-200 хиляди лв., с които в момента кметството на "Южен" не разполага. Приоритет за една районна администрация е първо да решава проблемите вътре в квартала, където всъщност живеят гражданите", изчерпателен беше Василев. 


Виж коментарите (18)

Още по темата (2):
23.11.2013 Кърпят дупките на пътя за Индустриалната зона в "Южен"
18.05.2013 Огромни дупки в индустриалната зона на "Южен". Кметът Русанов: Търсим средства, за да ги запълним
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).