В "Южен" не искат Славчо Атанасов да им кърпи дупките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
16:21 / 30.11.2010
4947
"Как може Славчо Атанасов да сравнява "Тракия" с "Южен"? Инфраструктурата е съвсем различна. Тук може би са най-многото паважни настилки", бурно реагира секретарят на "Южен" Михаил Казанджиев пред репортера на Plovdiv24.bg на вчерашното кметско разделение на райони отличници и изоставащи в кърпенето на улични дупки.

Умишлено и предизборно според него е публичното противопоставяне на "Източен", "Западен" и "Тракия", които добре се справяли, срещу набедените за слабаци "Централен", "Южен" и "Северен". Така Атанасов прилагал в действие стария римски принцип "Разделяй и владей".

Идеята на главния секретар на общината Борислав Инчев е ново спец-звено от осем души към "Жилфонд" да поеме експресното запълване на дупките в целия град, като за целта се вземе все още неуточнен процент от наемите за гаражи, които сега изцяло остават по районите. Кметът обаче я преработи творчески, заявявайки, че ще приложи диференциран подход - ще взема само от изоставащите, за да им помага по-добре да се справят  работата си.

"Не щем помощта на кмета! Трябва ли да се почувстваме като слаби ученици, които  изпращат допълнително на занималня, тъй като не са си научили уроците  и не могат да се справят с материала?" - коментира Казанджиев.

Около 650 хил. лв. с най-голямо усърдие събира администрацията като приходи от гаражи, с които стъпка по стъпка благоустроява района. Тъй като паважната настилка се поддържа по-трудно, малко по малко я заменят с асфалт.

Казанджиев не е особено доверчив, че със спец-звеното, за което ще трябват 200 хил. лв. за техника ще се назначават нови бройки, цената на квадратен метър кърпене ще падне на 11 лв.

"Нали със 180 хил. лв. щяха да асфалтират цялата улица в Коматево, а стигнаха до половината, защото дупките не били 4 см дълбоки, колкото ги мислели, а стигали 10-12 см и глътнали всички пари. Тази година щяха да ремонтират другата част, но май няма да стане - сигурно кметът ще реже лента предизборно", припомни той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


В "Южен" не искат Славчо Атанасов да им кърпи дупките

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).