В "Тракия" откриват обществена чешма, изградена от дарители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:14 / 14.10.2016
4834
Днес от 16,30 ч. в парка зад блок № 9 в "Тракия" ще бъде открита обществена чешма, изградена безвъзмездно от група дарители, нарекла себе си "Набор 70". На събитието са поканени Иван Тотев, Георги Титюков и Костадин Димитров, представители на институции, подкрепили инициативата - ОП "Паркове и градини", ОП "Паркиране и репатриране", ВиК и членове на групата "Набор 70".  

На мероприятието ще присъстват и деца от Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" и детска градина "Кремена", които ще отправят музикални поздрави към дарителите и всички гости. Отец Йордан ще благослови новата придобивка и курбан за здраве. Организаторите са приготвили специална изненада за децата и поздрав за гостите.

Групата "Набор 70" е създадена през пролетта на 2015 г. Инициатор е Георги Найденов. Постепенно броят на членовете нараства до 45 души и включва в състава си жени и мъже от "Набор 70", които са се обучавали в училищата на район "Тракия".

Комуникацията между тях се осъществява по вайбър и до момента имат над 100 000 съобщения помежду си, свързани с организацията на благотворителност. Идеята, която обединява всички набори в обща група е присъединяване на повече хора към обща обществено полезна кауза - дарителство. Първата обща инициатива на групата е насочена към децата от Дом "Олга Скобелева". 

Администраторът на групата - Георги Найденов е дългогодишен дарител на децата от Дома. През годините е направил лични дарения на децата според нуждите им - 68 спални комплекта, обувки за всички деца, компютърна конфигурация, почерпки и др, на обща стойност - 3 400 лв. 

По негова покана децата са често специални гости в Bar & diner Encanto и имат възможността да се запознаят лично с известни изпълнители-гости на заведението. 

Примера на Найденов привлича членовете на групата с идеята да увеличат приноса за благото на децата. През февруари 2016 г. "Набор 70" проведе среща с децата и всички получиха индивидуални халати за баня, тениски, обувки и лакомства на стойност 700 лв.

На срещата наборите обявяват следващата си кауза - да построят с дарителство обществена чешма за радост и спомен на поколенията. Идеята е на Румен, който я споделя с Георги по време на съботна сутрешна тренировка. Предложението е споделено в цялата група и получава силна подкрепа. 

Стойността за изграждането на чешмата възлиза на 3000 лв - средства само за материали и в събирането им са участвали около 30 от наборите, а 11 от тях, освен паричното дарение, са предоставили безвъзмездно и собствения си труд за изграждане на чешмата. Това са:

1. Христо Ангелов
2. Васил Траянов
3. Пламен Бозев
4. Калоян
5. Веселин Кръстев
6. Георги Найденов
7. Румен Келешчиев
8. Емил Пунчев
9. Ангел Дичев
10. Костадин Иванов
11. Емил Бензаров

Дарителството в обществена полза получава признание от най-древни времена. В традицията на дарителството са вплетени много имена на хора, организации и институции. Благородните жестове на дарителите са най-яркият израз на гражданска позиция и отговорност. Всички граждани и гости на Пловдив могат да посетят събитието и да се присъединят към благородната инициатива. 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).