В "Северен" отличиха водещи педагози и млади учители като добър пример

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:20 / 13.06.2017
4489
На тържество, организирано дни преди края на учебната година от кмета на район "Северен" инж. Ральо Ралев, днес бяха отличени за заслугите им в просветното дело на Пловдив водещи педагози и млади учители, които са пример за прилагане на иновативни модели на работа. 

В заседателната зала на кметството бяха посрещнати Лиляна Янакиева от ОУ "Р.Княгиня", Иванка Гогова от ОУ "Й.Йовков" и Антоанета Златанска от ДГ "Захарно петле" - и тримата, удостоени за 24 май с Почетна значка на Пловдив. Заедно с тях бяха и двама млади учители - Ивайло Димов от ОУ "Й.Йовков" и Мария Пенева от ДГ "Захарно петле", на които Общината връчи грамоти и парични награди за празника на славянските първоучители.

Инж.Р.Ралев изрази дълбокото си уважение пред труда и всеотдайността на отличените педагози, а в тяхно лице - на всички учители и ръководители на детски и учебни заведения, които гарантират успехите на просветните институции в района. Пред множеството той довери, че се е почувствал много горд на тържественото награждаване на петимата за 24 май и е решил на свой ред да отличи водещите педагози на район "Северен". 

Кметът връчи грамоти на своите гости и възнагради труда им, с резултатите от които всички имат основание да се гордеят. Той изрази личната си признателност на присъстващите на тържеството директори - на Цветанка Лазарова - директор на ДГ "Захарно петле", на Мария Гайдарова - директор на ОУ "Р.Княгиня" и на Таня Николова - директор на ОУ "Й.Йовков". 

Вълнуващи думи за професията си споделиха гостите, за които жестът на кмета лично към тях и към цялата педагогическа общност бе възприет като признание пред трудната, но и много благодатна роля на българския учител. С особена радост бе оповестена и новината, че ОУ "Й.Йовков" става обединено от есента, което ще даде възможност на екипа му да разгърне обучението до 10-ти клас през следващите няколко години. В очакване на края на учебната година инж.Р.Ралев заяви, че район "Северен" има вече доказателства за достиженията на своите ученици след НВО за ІV и VІІ клас, а всеки момент ще излязат и обобщените резултати от ДЗИ за 2017 г., в които, убеден е той, нашите училища отново ще бъдат сред най-силните в страната.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).