В Пловдив започна един от най-значимите бизнес форуми, похвалиха града и региона

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
11:11 / 17.10.2018
6544
Кметът на Пловдив Иван Тотев откри третото издание на Международния бизнес форум "ИНДУСТРИЯ 4.0", предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Изключително се радвам, че за поредна година се събираме тук в Пловдив, за да видим докъде сме стигнали, да поговорим за новите възможности и за това как се променя светът около нас. Това е част от стратегията ни да променим региона, който взе съдбата си в свои ръце и направи тази голяма промяна, а именно тук е една бързоразвиваща се част на България. Ангажирахме много инвеститори, свалихме процента на безработицата и показахме, че регионът е предпочитано място от инвеститорите. В резултат на това сме далеч по по-конкурентоспособни отпреди", обясни в словото си градоначалникът.

Събитието е организирано с подкрепата на община Пловдив и има за цел да събере топ мениджъри, серийни предприамечи, официални лица и експерти от бизнеса и институциите и да им предостави платформа за обсъждане на новите тенденции в производствените процеси и възможностите за регионално сътрудничество. На събитието присъстват предприемачи, разработчици, икономисти, бизнес анализатори, които обсъждат новите тенденции на автоматизация, дигитализация и свързаност на производствените системи и операции. 

Във форума ще се разглеждат теми като: Новата индустриална карта на Европа; Политики за стимулиране на индустриалния растеж; Индустрия 4.0: Следващото ниво на технологично развитие и ефективност; България и Индустрия 4.0; Индустрия 4.0 като инструмент на кръговата икономика: Предотвратяване на загубата на стойност; Автоматизация на машините и използваемост за хората; Стратегии, основаващи се на данни: Дигитална трансформация и интелигентни бизнес решения. Форумът се провежда в "Гранд Хотел Пловдив", конферентна зала "Пловдив".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).