В Пловдив започна делото срещу съпругата на Чичо Митко, обвинена за данъчни измами

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:13 / 11.09.2019
9827
Днес в Окръжен съд-Пловдив започна делото срещу подсъдимата Халина Малецка-Пейчева (съпруга на Чичо Митко - министър на МЗХ в правителството на Тройната коалиция - НДСВ, БСП, ДПС). Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че през периода май 2007 г. – 14.09.2017 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление – за три данъчни периода, като управител на "Тракия-РМ“ ЕООД със седалище в Пловдив, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери – 469 275 лв., дължим ДДС за "Тракия-РМ“ ЕООД, като потвърдила неистина в подадени по електронен път, подписани с квалифициран електронен подпис от упълномощеното лице К. Г. справки-декларации, при водене на счетоводството, чрез несъзнателното участие на М. Р. от гр. Пловдив, главен счетоводител на "Тракия-РМ“ ЕООД, съставила и използвала документи с невярно съдържание – отчетни регистри, а именно дневници за покупките, в които отразила данъчни фактури и кредитно известие по неполучени доставки с право на пълен данъчен кредит – престъпление по чл. 255 ал.3 вр. ал.1 т.2 т.6 и т.7 в. чл. 26 ал.1 от НК.

Днес делото започна в 9,30 ч., но малко след това бе прекъснато до 10.30 ч. за съвещание на съда по новите искания, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новите искания са: напомнително писмо до ПИБ АД София за справка на плащанията по сметката на фирма "Трансстрой ЕООД" и изготвяне на нова счетоводна експертиза за трите данъчни периода на 2007 г., когато, според обвинителния акт, е извършено престъплението.

Въпросите по счетоводната експертиза са 14 на брой и касаят фирма Тракия-РМ и фирмите доставчици на услуги /изпълнители/ Трансстрой груп, Трансстрой плюс и БОП 2007.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).