В Пловдив спасиха бебенце в изключително тежко състояние

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:25 / 27.09.2018
38316
Лекарите от неонатологичното отделение на пловдивска болница спасиха бебе, родено преждевременно в 36-та седмица. Виктория Емилова се появява на бял свят на 27 август след прекарана вирусна инфекция от майката. Тя се ражда с тегло 2690 г и ръст 48 см, но в тежко състояние. Виктория прекарва почти месец в неонатологичното отделение на специализираната акушеро-гинекологична болница. По време на престоя си бебето има следните проблеми – двустранна тежка пневмония, плеврален излив, остра сърдечна и бъбречна недостатъчност, нарушения в коагулацията, кръвно-групова несъвместимост.

За този период е подложена на модерно лечение с няколко флакона куросърф, коротроп за проблемите ѝ със сърцето и виагра за белодробната хипертония, лечение със сърфанктант и кръвопреливане. Тя остава 9 денонощия на апаратна вентилация, а от 17 септември е адаптирана без кислород. Вчера – 26-ти септември, Виктория беше изписана от болницата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).